Prefab wandsysteem: Consoles

Wanneer er met consoles wordt gewerkt dan is er keuze tussen 2 verschillende mogelijkheden. Per element worden 2 pen gat verbindingen toegepast die maximaal 3,5 meter uit elkaar liggen. Liggen deze pen gat verbindingen meer als 3,5 meter uit elkaar dan moeten deze verbindingen worden voorzien van een glij-oplegging en een sleufsparing.

De eerste console manier is om het gewicht op de vloerrand te plaatsen door een uitstekend gedeelte in het element te verwerken zodat de verankering aan de bovenzijde van de vloer kan plaatsvinden. Aan de onderkant van de vloer wordt met behulp van een hoekijzer het element gesteld. Mocht er echter een hogere winddruk zijn dan de druk van het eigen gewicht dan wordt het element gesteld met een kikkerbout en een drukbout gewerkt.

De andere manier om consoles te bevestigen is om deze te verankeren op de achterliggende constructie. Hierbij kan je dus denken aan de vloer of achterliggende console. Het prefab element wordt aan de boven en onderzijde aan de achterliggende constructie bevestigd.