Kunststof dakbedekking

dakbedekkingKunststof dakbedekking is een dakafwerking wat voornamelijk bij platte daken word toegepast. Er zijn in de categorie kunststof dakbedekking verschillende materialen toe te passen. Bekende kunststof dakbedekkingen zijn; EPDM, PVC.

EPDM Dakbedekking

EPDM heeft al bij veel adviseurs een voorkeursplaats verkregen voor het bedekken van een plat dak. Zeker wanneer er sprake is van een belasting op een platdak. Het voordeel van EPDM is dat deze plastisch blijft, waardoor er minder snel een lekkage zal ontstaan. Daarnaast is de verwachte levensduur geschat door verschillende leveranciers op zo’n 40-50 jaar. Wat daarnaast aanspreekt bij vele duurzame adviseurs in de bouwkunde wereld is dat het productieproces minder zwaar belast wordt als andere productiemethoden voor kunststof dakbedekking.

PVC Dakbedekking

Ten opzichte van bitumineuze dakbedekking zijn er voor PVC weinig voordelen te behalen. Dit is dan ook de reden dat er bij een overweging tussen bitumineuze en PVC dakbedekking vaak voor de eerste optie gekozen word.